Analyse

Elke recovery is anders, na vrijblijvende analyse zijn de kosten bij benadering vast te stellen.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen softwarematige- en hardwarematige problemen.

Relevante Links

Prijzen

worden bepaald door meerdere factoren:

De kosten voor de recovery worden mede bepaald door het succes percentage ervan, u betaalt voor het geslaagde deel van de data recovery. Ook de tijd is een kosten bepalende factor.

Betaalbare tarieven

Een data recovery kan eenvoudig uit te voeren zijn. Regelmatig is de schade slechts oppervlakkig en is de data zonder veel tijd of moeite terug te halen.
De kosten zijn relatief laag, vanaf 55 euro per uur.
De schade kan ook dieper zitten waarvoor elk blokje data (sectors) stuk voor stuk gelezen moet worden, dit kan veel tijd vergen.
Het komt ook voor dat niet alleen de partitie stuk is maar de structuur van de datadrager zelf, in dat geval kan het aanzienlijk langer duren voordat alle data ingelezen is.
Soms duurt dit zelfs een aantal dagen. Wanneer dit proces ook begeleid dient te worden kunnen de kosten oplopen, bedragen van een paar honderd euro zijn dan denkbaar.

Voor de ernstigere hardwarematige problemen waarbij zo'n cleanroom nodig is, verwijs ik u door naar een gespecialiseerd bedrijf waar u op kosten moet rekenen vanaf 950 euro.

Interessante Links

Vaak te duur..

Veel data recovery bedrijven zijn duur. Dit komt door de clean room faciliteit; een stofvrije ruimte waarvan de kosten erg hoog zijn.
Zo'n ruimte is pas nodig wanneer de datadrager fysiek echt stuk is.